utorak, 25. prosinca 2012.

Jer, dijete nam se rodilo...

... sin nam je darovan; na plećima njegovim vlast je i nazvan je imenom: Savjetnik čudesni, Bog silni, Otac vječni, Knez mira. (Iz 9,5)


(Handel: Messiah, For unto us a child is born)

Broj komentara: 8:

  1. Čestit i blagoslovljen Božić svima želim!

    OdgovoriIzbriši
  2. Želim vam sretno i blagoslovljeno Isusovo otajstveno porođenje! Slipo

    OdgovoriIzbriši
  3. Veritas de terra orta est!

    Rijeka

    OdgovoriIzbriši
  4. Blagoslovljen Božić vama koji pišete na Blogu i svima koji na njega navraćaju, nek vas zahvati radost Božića i donese vam mir!

    OdgovoriIzbriši
  5. ¡¡¡Sretan i radostan Božić!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Svima želim čestit Božić te da svi uzljube maleno Betlehemsko Dijete, Boga koji postaje čovjekom i približava se malenom čovjeku, jadnu i siromašnu. Dok se uljuljkamo u ljepoti naših Božićnih pjesama koji izriču veličinu misterija Utjelovljenja i radost svega stvorenoga zbog rođenja Spasitelja, što je posve opravdano, tako me obuzme neka tuga slušajući Talijane koji pjevaju svoju poznatu Božićnu pjesmu, koju je inače napisao sveti Alfonso Maria de Liguori, čiji refren kaže Djetetu Isusu:"Ah quanto Ti costo l'avermi amato!"-"Ah, koliko te koštalo što si me (nas sve) volio!" Nije li upravo to, drugim religijama nepojmljivo, jedan od najjasnijih dokaza jedinstvenosti naše svete vjere i Boga Ljubavi koji nadilazi moć našeg tj.ljudskog shvaćanja.
    I u godini koja nas očekuje, s puno žrtava i odricanja, upravo je drhtanje Betlehemskog Djeteta u malenoj štalici razlog za nadu nas kršćana i kad nam nije lako.
    Baš su tu pjesmu pjevali dok je Sveti Otac u svečanoj procesiji ulazio u Baziliku. Postario, ispaćena lica-slaviti (možda posljednju?!)Polnoćku. I on se činio tako napušten i osamljen,poput onog malenog Djeteta u jaslicama, neshvaćen i prezren od vlastitog(sada gotovo bezbožnog)naroda, slabo prihvaćen u cijeloj Crkvi. Iako veliki mislilac, jednostavan i skroman čovjek, reformator! Što je uopće naš narod prihvatio od željenih Papinih reformi?!
    Oremus pro Pontifice...
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo prenosim jednu informaciju!!

    30.12. u 20h u ZG katedrali, izvodi se Handelov Messiah
    Barokni oratorij, tekst je sastavljen isključivo iz Svetog pisma
    Kako to zvuči: http://www.youtube.com/results?search_query=handel+messiah
    Što pjevaju: http://opera.stanford.edu/iu/libretti/messiah.htm
    Izbodi Hrvatski barokni ansambl. Ulaz besplatan, uživajte!
    Slipo

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.