subota, 28. svibnja 2011.

Gostujući autor - Prvo svibanjsko hodočašće društva "Benedictus"


Predstavnici društva "Benedictus" u subotu 21.05.2011, u društvu još nekolicine članova, poduzeli su hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Na taj način napravljena je i posveta Društva Blaženoj Djevici Mariji, kojoj smo povjerili brigu za uspjeh apostolata kojeg vršimo promicanjem tradicionalne Mise.

Slijedi kratak kratak izvještaj sa hodočašća. U Mariju Bistricu stigli smo oko 13:00 h. Nakon ručka i neformalnog druženja na roštilju kod domaćina, uputili smo prema kipu Majke Božje Bistričke (oko 16:00 h). Tamo smo zapalili posvetnu svijeću i izmolili Kraljice neba. Potom smo, u šetnji preko bistričke Kalvarije do karmelskog samostana izmolili svibanjsku pobožnost triju krunica (radosnu, žalosnu, slavnu), lauretanske litanije, Sub tuum praesidium i Salve Regina. Sve to molili smo na latinskom jeziku.

Po dolasku u Karmel, zatekli smo na časne sestre u molitvi. S njima smo još jednom otpjevali Salve Regina, nakon čega smo ostali neko vrijeme u tišini, molitvi i klanjanju pred Presvetim. Tada smo se uputili u baziliku Majke Božje Bistričke (župnu crkvu) i sudjelovali na prikazanju Svete Mise. Poslije otpusta, napravili smo tri kruga oko oltara na kojem je smješten čudotvorni kip Majke Božje i tako dovršili posvetu Društva Benedictus zagovoru Bezgrešne Djevice Marije, Majke Bože Bistričke. Poslije kratkog oproštajnog druženja na kavi i čaju, razišli smo se, puni dojmova i optimizma, odlučni da će ovo biti tek prvo u nizu svibanjskih hodočašća našoj Nebeskoj Majci.

Sancta Maria Bistriciensis, ora pro nobis!

Luka

***

Hvala Luki na izvještaju. Zahvaljujemo se na vrlo lijepom poslijepodnevu u Mariji Bistrici, kiša je počela padati upravo kad smo dolazili kod sestara karmelićanki (koje su također dobile papine sličice), a kad smo izlazili od njih već je prestala. Sve je bilo savršeno tempirano. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.