nedjelja, 13. listopada 2024.

Gasi svaku pobožnost


Svećenik koji ne vjeruje u Sakrament Euharistije uvrijedio bi Boga, ali onaj koji vjeruje u njega uvrijedio bi ga još više ako ga ne bi tretirao s odgovarajućim poštovanjem; jer bi time uništio vjeru u onih koji ga gledaju kako slavi s tako malo poštovanja. Židovi su poštovali Isusa Krista na početku njegove misije, ali kad su vidjeli da ga svećenici preziru, izgubili su svako poštovanje prema njemu, te su na kraju jednoglasno, zajedno sa svećenicima, povikali: „Tolle, tolle, crucifige eum“ (Ukloni ga, ukloni, raspni ga). I tako, kad vjernici vide kako svećenici služe misu s nepoštovanjem i nemarom, gube svako poštovanje i uvažavanje prema njoj. Kao što je već rečeno, kada se misa služi s pobožnošću, ona pobuđuje pobožnost; dok, naprotiv, kad se slavi s nepoštovanjem, gasi svaku pobožnost kod onih koji prisustvuju, pa gotovo i njihovu vjeru.

(izvor)

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.