ponedjeljak, 1. listopada 2018.

Prigodne svete sličice

Imao sam nedavno priliku pogledati jednu privatnu zbirku svetih sličica. U nastavku prenosim neke od njih koje se nimalo ne ističu kvalitetom izrade, ali su prigodne za ove dane.

Svetu Tereziju od djeteta Isusa i svetog Lica slavimo prekosutra, ali sličice stavljam već danas za braću katolike koji slijede novus ordo kalendar.





Sutra je blagdan anđela čuvara. Prilika da se upitamo: Koliko sam zahvalan svom anđelu čuvaru?



I konačno, jedna koja je u našem narodu nažalost uvijek prigodna.

3 komentara:

  1. Pretpostavljam da nam neki od citatelja moze reci vise o tome ima li ovaj Slavko Kadic s predzadnje slicice ikakve veze sa osobom za koju wikipedija navodi "Slavko Kadić, partizanski borac i jedan od organizatora antifašističkog otpora".

    Cini mi se da su djeca podletila pod auto ovdje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Na archive.org može se preuzeti Opći šematizam Katoličke Crkve u Jugoslaviji 1974., u kojem na 229. strani piše da je Slavko Kadić rođen 5.7.1911. u Jesenicama, zaređen 11.7.1937. u Splitu. Bio je župnik u Zvečanju, Poljički dekanat.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.