utorak, 23. siječnja 2018.

Gdje ste, o Judo, Pilatu, Kajfo, pismoznanci i farizeji, gdje ste?

Vrlo dobar članak objavljen danas, na blagdan sv. Emerencijane, na web stranici tjednika bosanskih franjevaca Svjetla riječi: Svetost – zaboravljena riječ? (arhiv 1, arhiv 2). Čestitke autoru fra Damiru Paviću.

4 komentara:

  1. Hvala na članku, odličan je. Bog koji je došao u društvu milijun anđela na Sinaju i Bog u svetohraništu je jedno te isti Bog. I s Njim nema kompromisa.

    -3ZM

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo! Jasna analiza i detektiranje problema. Svaka čast autoru, bilo je zadovoljstvo čitati. I vama puno hvala što ste podijelili članak.

    OdgovoriIzbriši
  3. Fra Damir kaže da je izvor ove profanacije, citiram: "krivo shvaćeni aggiornamento"?
    A koji je to "pravo shvaćeni" aggiornamento?
    Koje bi to, po njegovom mišljenju, bilo ispravno shvaćanje "aggiornamenta"?

    Ta i sam sadržaj dokumenata II. vatikanskog sabora je izrazito netradicionalan. Ti dokumenti sadrže brojne novosti, koje je nemoguće tumačiti u skladu sa crkvenom tradicijom i vjekovnim naukom Crkve.
    Pokoncilske reforme nisu ni mogle donijeti nikakve druge rezulate, nego ove nad kojima plače fra Damir.

    Antiliberal

    OdgovoriIzbriši
  4. Kud će suza neg na oko. Klasična postkoncilska trabunjanja o posljedicama a ne uzroku. Što je pjesnik htio reči a ne usudi se? Ono što su sijali na 2.VK sada žanju.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.