nedjelja, 24. srpnja 2011.

Nedjeljna blog preporuka 31

Možda su neki naši čitatelji već i zaboravili ovu rubriku u kojoj preporučujemo blogove i slične stranice. I današnja preporuka spada više pod ovo "slične stranice" jer to nije klasični blog, nego stranica koja uz razne više-manje trajne informacije donosi i novosti iz života Crkve u svijetu, Hrvatskoj te posebno biskupija vezanih uz Riječku bogosloviju. Dakle, riječ je o internet stranici Bogoslovnog sjemeništa Ivana Pavla II. u Rijeci.


Već prvi pogled na stranicu pokazuje vam, kao što gornja slika i sugerira, lijep dizajn, funkcionalnu navigacijsku strukturu i dobro uredničko oko za fotografski i slikovni materijal. Čim malo zagrebete ispod površine, naići ćete na začuđujuće pravovjerne, optimistične i nerazblaženo katoličke stavove u mnogim temama. Ako prokopaju još dublje (npr.), vjerujem da će se mnogi naši čitatelji radosno nasmiješiti. Uz vrlo dobro izabrane materijale s drugih mjesta na internetu, ono što će posebno privući katoličke čitatelje su lokalne vijesti o kojima možda IKA i nije izvijestila ili pak nije istaknula prave naglaske. Stranica Riječke bogoslovije obično donosi puno bogatije fotografske i video izvještaje.

Evo nekoliko natuknica koje bi vas mogle interesirati. Prva od njih koja je za naše prilike gotovo nečuvena, potaknula me da konačno predstavim ovu vrijednu stranicu. Više potražite sami.

Broj komentara: 7:

  1. Ti si napisao precizno, "ad orientem". Site koji preporucas kaze "ad Deum". Tocno je i to, ali svaka je Misa "ad Deum", koji god polozaj zauzimao svecenik.
    Lijepa stranica.
    Joomla je besplatan i efektan alat. Ti si napisao precizno, "ad orientem". Site koji preporucas kaze "ad Deum". Tocno je i to, ali svaka je Misa "ad Deum", koji god polozaj zauzimao svecenik.
    Lijepa stranica.
    Joomla je besplatan i efektan alat.

    OdgovoriIzbriši
  2. Teoretski i u svojoj biti da, ali u praksi je razlika vrlo jasna. U Duhu liturgije kardinal Ratzinger to lijepo objasnjava.

    OdgovoriIzbriši
  3. ja sam mišljenja da se kada se na stranici kaže "ad Deum" misli na okrenutost prema Svetohraništu jer je u Njemu Živi Bog prisutan. opet tu je simbolika liturgijskog Istoka koji je isto u svojoj formi "ad Deum" jer se okrećemo Mladom Suncu koje je Krist Isus - Bog. može biti jedno ili drugo ili oboje...

    u svakom slučaju, kao što je Toma rekao - praksa svoje pokazuje.

    OdgovoriIzbriši
  4. WOW! Hvala za ovaj link, nisam imala pojma da bi u Rijeci mogla biti toliko različita bogoslovija nego ova u Zagrebu!
    Stranica je prekrasna, sva nekako puna ozbiljnosti i svečanog tona! A najsimpatičnija mi je fotka gdje se slikaju u novim reverendama, a o kip iza sebe okačili kapu :-)
    To znači da vlada jedno lijepo ozračje u bogosloviji!

    OdgovoriIzbriši
  5. Po čemu je ova bogoslovija tolko različita od one u Zagrebu? Živim tamo i ne vidim puno razlika; a slika ne govori puno...

    OdgovoriIzbriši
  6. Razlika je, razlika, makar se počela razlikovati, u pozitivnom smislu. Ipak je Rijeka, makar geografski, bliže Rimu...

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlična stranica! I samo da još čujem da netko kaže da kriz-zivota.com nema pravovjernu alternativu ;-)

    I super mi je slika koju su stavili uz ovaj clanak :))

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.